EKO-kierrätysvillalanka, 180×2 harmaa

7,50 

10 varastossa

Tuotetunnus (SKU): v71802002 Osastot: , , ,

Kuvaus

•Vyyhtikoko: 100g = n. 270m (Sport/DK)
•Paksuus: 180 tex x2
•Neuletiheys: 10cm x 10cm= 24s ja 38krs
•Materiaali: 30% kierrätettyä villaa 70% suomalaista lampaanvillaa
•Puikkosuositus: 2,5-3,5mm
•Pesusuositus: Käsinpesu, villapesu
Suosittu paksuus luotolaisneuleisiin!

Katse tulevaisuuteen!
Uusi jätehuoltolain asetus velvoittaa nykyistä tehokkaampaan erilliskeräykseen ja kierrätykseen.
Erilliskeräysvelvoite koskee myös tekstiilijätettä vuodesta 2023 lähtien.

Pirtin Kehräämö on ottanut ensiaskeleet kohti tehokkaampaa kiertotaloutta ja valmistanut Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) kanssa yhteistyössä lankaa kierrätetyistä villakuiduista. Kierrätysvillalangassa on 30% kierrätettyä villaa ja 70% puhdasta uutta suomalaista villaa. Kierrätetty villa on peräisin Suomessa kerätyistä villaisista poistotekstiileistä, jotka käsitellään LSJH:n Paimion pilottivaiheen käsittelylinjastolla kierrätyskuiduksi.

Villanka EKO-kierrätysvillalangassa on erikoista elävyyttä, neuloessa tulee vastaan erivärisiä pilkahduksia kierrätettyä villaa. On hauska miettiä minkälaisena tekstiilinä mikäkin villapilkku on ensimmäisen elämänsä elänyt. Lopputuloksena on ns. tweedmäinen neulepinta.

Karstalanka on monikäyttöinen villalanka, joka soveltuu monenlaisiin käsitöihin. Parhaimmillaan karstalanka on käyttövaatteissa ja asusteissa esimerkiksi lapaset, myssyt, huivit, villapaidat yms. Kudonnassa karstalankaa voi käyttää niin loimena kuin kuteenakin kudonnaisissa, esimerkiksi shaaleissa. 180 tex x2 karstalangassa kierre on löysempi kuin esim. 140 tex x2. Löysemmän kierteen ansiosta valmistettavasta tuotteesta tulee ilmava ja kevyt.

Langan valmistuksessa ei ole käytetty kemiallisia käsittelyitä. Ei koinsuojausta.
Saatavilla myös jälleenmyyntiin!

Lisätiedot

Paino0,1 kg (kilogramma)
Valmistaja

Pirtin Kehräämö Oy