EKO-kierrätysmattolanka, 500×5 vaaleanruskea (n.500g)

15,00 

4 varastossa

Tuotetunnus (SKU): v75005309 Osastot: ,

Kuvaus

•Vyyhtikoko: n. 500g
•Juoksevuus: 100g = n. 40m
•Paksuus: 500 tex x5
•Virkkuukoukku: 8,0-10,0mm
•Materiaali: 30% kierrätetty villa, 70% suomalaista uutta lampaanvillaa
•Pesusuositus: käsinpesu, villanpesu

Katse tulevaisuuteen; kierrätysvillaista mattolankaa!
Uusi jätehuoltolain asetus velvoittaa nykyistä tehokkaampaan erilliskeräykseen ja kierrätykseen.
Erilliskeräysvelvoite koskee myös tekstiilijätettä vuodesta 2023 lähtien.

Pirtin Kehräämö on ottanut ensiaskeleet kohti tehokkaampaa kiertotaloutta ja valmistanut Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) kanssa yhteistyössä lankaa kierrätetyistä villakuiduista. EKO Kierrätysvillalangoissa on 30% kierrätettyä villaa ja 70% puhdasta uutta suomalaista villaa. Kierrätetty villa on peräisin Suomessa kerätyistä villaisista poistotekstiileistä, jotka käsitellään LSJH:n Paimion pilottivaiheen käsittelylinjastolla kierrätyskuiduksi.

Villanka EKO-kierrätysvillalangassa on erikoista elävyyttä, kutoessa tulee vastaan erivärisiä pilkahduksia kierrätettyä villaa. On hauska miettiä minkälaisena tekstiilinä mikäkin villapilkku on ensimmäisen elämänsä elänyt. Lopputuloksena on ns. tweedmäinen pinta.

Mattolanka on tiukkakierteinen paksu karstalanka, josta virkkaat helposti ja nopeasti mattoja, lattiatyynyjä ja vaikka koreja. Sopii myös hyvin kangaspuilla kudontaan ja makramee-solmeiluun. Menekki esim. kangaspuilla kutoessa palttinaa on n. 1,5-2,0kg neliölle. Tiukan kierteensä ansiosta mattolanka kestää kulutusta hyvin.

Ei koinsuojausta. Värjätty Kyröskoskella PMK-värjäämössä.

Lisätiedot

Paino0,5 kg (kilogramma)